marți, 24 august 2010

Programul Festivalului pe zile

Vineri, 3 septembrie
Targ cu vanzare – vor fi prezenti peste 25 mesteri populari care vor expune obiecte traditionale, de artizanat, cuprinzand toate mestesugurile zonei: tesaturi, olarit, prelucrari in lemn, costume populare, si asa mai departe.

Activitati sportive - acces liber la teren de fotbal si tenis, iar pe partia de schi vor fi amplasate partia de tubing – un fel de sanius cu barci pneumatice pe o partie special amenajata si water walking balls – bile de mers pe apa, in care atat copiii cat si adultii pot intra, pot merge pe apa, pot sari, se pot arunca – fara sa se ude, bineinteles.

Sambata, 4 septembrie

Activitati artistice si de divertisment

Parada portului popular – tineri, baieti si fete, vor introduce vizitatorii in atmosfera festivalului, defiland prin targ imbracati in port popular gorjean, cu cosuri mari cu flori de munte pe care le vor prinde in pieptul trecatorilor.

Parada Cailor – cai si calareti costumati in port specific zonei se vor plimba prin statiune strigand flacaii mai voinici la un concurs de taiat lemne pe partia de schi.

Spectacole ansambluri populare: vor fi prezente 10 ansambluri populare din judetul Gorj si aproximativ 4 din judetele limitrofe, precum Hunedoara si Olt.

Concursul de gatit in aer liber - organizat de hotelurile si pensiunile din zona va avea un mare succes – pregatim o mancare ciobaneasca specifica Rancai – TOCAN DE OAIE, pe care toti vizitatorii vor avea posibilitatea sa o guste, dupa ce, evident, juriul va delibera si va stabili castigatorul.

Tombola cu premii si focuri de artificii

Duminica, 5 septembrie
Ultima zi a festivalului, va cuprinde targul cu vanzare de produse traditionale si de artizanat, dar si activitatile sportive: fotbal, tenis, tubing si bilele de mers pe apa.

Speram ca toata lumea se va simti minunat si va reveni si la anul, pentru Editia a 2a, cand le promitem si mai multe suprize si evenimente placute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu